V řemeslných pekárnách jsou nejrozšířenější oscilační, neboli "šlejfovací" děličky.
Tyto stroje se dodávají podle stupně automatizace v poloautomatickém nebo automatickém provedení. Pro všechny stroje platí, že se na oscilační talíř rozprostře předem odvážený kus těsta a následně se vloží do stroje. V první pracovní fázi dojde ke stlačení testa, aby bylo dosaženo rovnoměrného rozložení těsta na talíři. U poloautomatické verze se tak děje pomocí páky manuálně, u automatické verze probíhá tato operace automaticky pomocí hydrauliky. V druhé fázi se těsto rozdělí dle typu stroje na 12-24-30-36-50 klonků. I tato operace probíhá u poloautomatu manuálně, u automatu samočinně. Třetí fází je tužení klonků, které probíhá u všech strojů automaticky.
Volitelně je možné stroj dodat v provedení s vyměnitelným dělícím uzlem a měnit tak počet (tím i rozsah gramáže) klonků.
V pekárnách s linkami na výrobu pečiva najdou uplatnění průběžné automatické děličky s tužením klonků. Dodávají se ve dvouřádkovém až šestiřádkovém provedení. Rozsah gramáží je 30 - 250 g, hodinový výkon od 3 000 do 9 000 kusů.
Jednoduchá a rychlá výměna dělicí hlavy umožňuje dosáhnout širokého rozpětí gramáží bez nutnosti investovat do většího počtu strojů.